У Міносвіти стривожені кількістю чоловіків старшого віку, які цьогоріч планують вступ в університети

У Міносвіти стривожені кількістю чоловіків старшого віку, які цьогоріч планують вступ в університети

У Міністерстві освіти стривожені тим, що цьогоріч багато чоловіків старшого віку подали заяви на вступ до магістратури та аспірантури. Там вважають, що освіта не має бути способом уникання конституційного обов’язку.

Про це сказав заступник міністра освіти Михайло Винницький в етері телемаратону.

Він розповів, що цьогоріч кількість вступників на магістратуру та аспірантуру стала рекордною, перевищивши 200 тисяч людей. За його словами, це майже вдвічі більше, ніж зазвичай, адже раніше на складання відповідних іспитів заяви подавали 110-120 тисяч українців.

Винницький каже, що серед тих, хто подав заяви, «величезна кількість чоловіків старшого віку, які, вочевидь, мають свої причини» вступити до закладів вищої освіти. Саме через це, за його словами, «дещо тривожно».

Освіта не має бути засобом уникання конституційного обов’язку, тому цього року буде жорстка система відбору, — заявив заступник міністра.

Нагадаємо, Молдованина підозрюють у незаконному переправленні чоловіків з України за кордон

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Коли в Україні пройде ЗНО 2022 - дати Коли в Україні пройде ЗНО 2022 - дати
Наказом Міністерства освіти і науки України від 2 листопада 2021 року № 1166 затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року.
Load next