У Києві зменшать яскравість вуличного освітлення для економії електроенергії

У Києві зменшать яскравість вуличного освітлення для економії електроенергії

У Києві знизять яскравість зовнішніх освітлювальних приладів, що на 20% заощадить використання електроенергії, водночас побутових споживачів поки не відключатимуть.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Як заявив начальник КМВА Сергій Попко, масована ракетно-дронова атака росіян на енергетичні об’єкти спричинила дефіцит в енергосистемі України.

Укренерго вимушене застосовувати обмеження енергопостачання для промисловості та бізнесу з 18:00 до 24:00. Обсяг обмежень буде розподілений рівномірно між всіма регіонами. В тому числі можливі відключення і для промисловості й бізнесу Києва.

Ми працюємо над пошуком оптимальних варіантів економії електроенергії без шкоди для життєдіяльності міста, - запевнив Попко.

Вже прийняте рішення мінімізувати вечірнє освітлення вулиць.

Повністю виключати усі ліхтарі не будемо. Завдяки системі керування зовнішнім освітленням ми знизимо яскравість освітлювальних приладів, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%, - зауважив начальник КМВА.

За словами Попка, влада продовжує шукати інші джерела економії, але “на звичайних мешканцях - побутових споживачах поки економити не будемо! Постачання електроенергії в квартири киян відбуватиметься без обмежень”.

Також начальник КМВА закликав киян економити електроенергію, особливо у найважливіші для енергосистеми години навантажень - з 18:00 по 23:00.

Не вмикайте всі потужні електроприлади одночасно, перенесіть прання на ніч, вимикайте світло в порожніх приміщеннях. Допомагайте своєю економією балансувати енергосистему, - звернувся Попко до киян і нагадав, що це допоможе уникнути потенційних крайніх заходів – застосування аварійних відключень для побутових споживачів по всій Україні.

Нагадаємо, Зеленський призначив Дмитра Герегу на посаду командувача Сил підтримки ЗСУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next