На підконтрольну Україні територію повернули ще трьох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули ще трьох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули трьох дітей, 11-річну дівчинку та хлопчиків 9-ти і 13-ти років.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Ще трьох дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію. Це 11-річна дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися в окупаційному сиротинці. Над її поверненням працювала організація Save Ukraine, органи опіки та піклування, служби у справах дітей. Це було надскладне і термінове завдання. Разом із дівчиною виїхали ще двоє хлопчиків 9-ти та 13-ти років, - заявив голова ОВА.

Зазначається, що хлопчиків доглядав старший повнолітній брат, який ризикував потрапити до війська країни-агресорки. Вирвати хлопців з окупації стало можливим завдяки злагодженій роботі Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Громадської спілки Українська мережа за права дитини, органів опіки та піклування і служб у справах дітей області.

За словами посадовця, зараз усі діти у безпеці, з ними працюють медики та психологи.

З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 66 дітей із Херсонської області. Впевнений, що малеча зможе оговтатися від пережитого. Вдячний всім, хто об’єднує свої зусилля заради повернення всіх маленьких громадян України, - додав Прокудін.

Нагадаємо, На Великдень в Україні порядок охоронятимуть понад 23 тисячі поліцейських

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next