Лубінець та посли ЄС з прав людини обговорили повернення українців додому

Лубінець та посли ЄС з прав людини обговорили повернення українців додому

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець провів онлайн-зустріч із послами Європейського Союзу з прав людини, де обговорили питання повернення додому громадян України.

Про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

Провів онлайн-зустріч з послами Європейського Союзу з прав людини. Це перша розмова у такому форматі з семи послами Фінляндії, Естонії, Франції, Німеччини, Литви, Нідерландів, Великої Британії, - поінформував він.

Омбудсмен розповів міжнародним партнерам про загальну ситуацію з дотриманням прав людини в Україні, «акцентував, що наразі основна проблема — це агресія РФ», адже ворог масово порушує права українців, зокрема й дітей.

Інша тема, яку обговорили співрозмовники, — це реалізація Формули миру.

Зупинився на поверненні додому громадян України: дітей, цивільних, військовополонених. Наголосив на основних проблемах у цьому питанні, - зауважив Лубінець.

Посадовець акцентував, що світ не може залишатися байдужим, допоки росіяни вчиняють звірства щодо громадян України.

Нам потрібно об’єднувати зусилля та діяти! Вдячний послам Європейського Союзу з прав людини за зустріч, - резюмував омбудсмен.

Нагадаємо, Росія перехоплює телефонні дзвінки та листування в районах ведення бойових дій - Генштаб

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану
Міністерство закордонних справ України відпрацьовує два плани як безпечно евакуювати людей з Афганістану. Охочих вже понад 150 людей.
Рада ЄС ухвалила підписання угоди про "відкрите небо" з Україною Рада ЄС ухвалила підписання угоди про "відкрите небо" з Україною
Дані угоди відкриють ринок повітряних перевезень, пропонуючи нові можливості як для споживачів, так і для операторів. Зокрема, завдяки ухваленому договору українці зможуть купувати квитки за нижчою ціною.
Load next