Міністр оборони Італії засудив слова Макрона про допомогу Україні військами

Міністр оборони Італії засудив слова Макрона про допомогу Україні військами

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто розкритикував президента Франції Емманюеля Макрона через його заяви, щодо військ в Україні, заявивши, що вони збільшують напруженість.

Про це повідомляє Corriere Della Sera.

Наша позиція не змінюється: ми завжди говорили, що Україні потрібно всіляко допомагати, і ми це робимо, але ми також завжди виключали пряме втручання наших військових у конфлікт, - наголосив він.

Попри те, що Крозетто "від самого початку" стверджував, що Італія "повинна допомогти Україні уникнути розширення конфлікту", зараз він закликає не підвищувати напругу. 

За його словами, сторони повинні шукати будь-яку форму діалогу і починати "плести павутину дипломаті", бо якщо конфлікт не буде розряджений, "Італія багато втратить".

Він наголосив, що Італія не братиме участі у будь-якому можливому збройному втручанні, оскільки це забороняє правова система країни.

Ми можемо передбачити лише збройне втручання з міжнародним мандатом, наприклад, на виконання резолюції ООН. 

Те, що передбачається в Україні, не тільки виходило б за рамки цього випадку, а й спровокувало б подальшу спіраль конфлікту, яка не принесла б користі, зокрема, самим українцям. Словом, умов для нашого прямого втручання не існує, - пояснив італійський міністр.

Водночас заяви президента Франції Емманюеля Макрона про війська в Україні, як стверджує Крозетто "об'єктивно підвищують напругу".

Нагадаємо, Основні партії військової допомоги від США Україна ортимає не раніше літа - NYT

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україну незаконно ввозили брендовий одяг під виглядом гуманітарної допомоги (фото) В Україну незаконно ввозили брендовий одяг під виглядом гуманітарної допомоги (фото)
Брендовий одяг ввозили в Україну під виглядом гуманітарної допомоги для малозабезпечених сімей. Цим самим "перевізники" ухилялись від сплати податків, що призвело до недоотримання державою десятків мільйонів гривень.
У Києві на мосту поліцейські врятували одразу двох самогубців (відео) У Києві на мосту поліцейські врятували одразу двох самогубців (відео)
Один із чоловіків, який намагався вкоротити собі віку сидів за поручнями мосту, а інший самогубця вже встиг стрибнути у воду.
У Карпатах рятувальники допомогли жінці, яка знепритомніла на туристичному маршруті У Карпатах рятувальники допомогли жінці, яка знепритомніла на туристичному маршруті
На туристичному гірському маршруті у Карпатах одній із туристок стало зле. Жінку довелося евакуювати на ношах.
Load next