Україна приєдналася до багатонаціональної мережі бойових лабораторій

Україна приєдналася до багатонаціональної мережі бойових лабораторій

Україна приєдналася як гостьовий партнер до багатонаціональної ініціативи – Об'єднаної мережі бойових лабораторій (CFBLNet).

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Зазначається, що її лабораторію використовують розробники систем для тестувань, спільних навчань та верифікації розробок. Спонсором участі України в ініціативі стала Агенція НАТО зі зв'язку та інформацію (NCIA), з якою Міноборони України підписало технічну угоду.

У пресцентрі наголосили, що участь в мережі бойових лабораторій розширить можливості України щодо тестування бойових систем на взаємосумісність та готовність до застосування у багатонаціональних операціях. Це дозволить, зокрема, проводити такі тестування в мережах з грифом "таємно" після відповідної акредитації.  

Також співпраця НАТО та України дозволить обмінюватися експертизою, зміцнювати співпрацю, проводити навчання та надавати можливості для покращення взаємосумісності. Окрім України, участь в ініціативі беруть 39 партнерів (32 країни НАТО, Австрія, Австралія, Нова Зеландія, Швейцарія, організація НАТО тощо). 

Наша співпраця з НАТО та іншими країнами-партнерами розширює кордони. Ми прагнемо до взаємосумісності з партнерами, а наші системи давно зарекомендували себе під час спільних навчань. Вдячні за запрошення України до ще однієї ініціативи. Готові продовжувати роботу та поглиблювати взаємодію, ‒ додала заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, Ситуація з російським вторгненням на Харківщині стабілізувалася - Буданов

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next