В Індії оператор найбільшого у світі нафтопереробного комплексу не прийматиме танкери рф

В Індії оператор найбільшого у світі нафтопереробного комплексу не прийматиме танкери рф

Індійський холдинг Reliance Industries, оператор найбільшого у світі нафтопереробного комплексу, не прийматиме нафту з танкерів російської компанії Совкомфлот"(СКФ) через санкції США.

Про це повідомляє Reuters.

СКФ великий постачальник тоннажу для російської нафти. Відмова від приймання його танкерів може негативно позначитися на збуті сировини в Індії, яка стала головним покупцем морських партій нафти з РФ після відходу західних компаній наприкінці 2022 року, - йдеться у повідомленні.

Це посилює проблеми з експортом нафти для РФ, оскільки її нафтові компанії можуть натрапити на труднощі у пошуках кораблів для продажу надлишкової нафти після недавніх атак українських безпілотників на нафтопереробні заводи в РФ. Російські компанії вже зараз насилу збирають платежі за експорт нафти через впроваджені банківські обмеження.

США запровадили широкі санкції проти РФ після початку її вторгнення в Україну два роки тому. У лютому США запровадили санкції проти Совкомфлоту та 14 танкерів, які транспортували російську нафту.

Компанія Reliance Industries, великий покупець російської нафти марки Urals, попросила, щоб нові поставки не транспортувалися танкерами, що експлуатуються Совкомфлотом, повідомили джерела.

Обсяги постачання російської нафти до Індії, що вже впали більш ніж на третину наприкінці 2023 року, можуть знизитися ще більше. "НПЗ прагнуть уникнути будь-якої негативної реакції з боку Вашингтона та "виявляють особливу обережність".

Нагадаємо, З ТОТ Херсонщини повернули ще одну родину з дитиною

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Loading...
Load next