Україна та Чехія почали переговори щодо безпекової угоди

Україна та Чехія почали переговори щодо безпекової угоди

Україна розпочала переговори з Чехією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди.

Про це повідомила пресслужба ОП.

Сьогоднішній раунд перемовин провів заступник очільника Офісу Президента Ігор Жовква. Чеську сторону представляв генеральний директор з питань безпеки та багатосторонніх відносин Міністерства закордонних справ Чеської Республіки Давид Конецький, - йдеться у повідомленні.

Відповідно до указу Президента України, українську переговорну делегацію очолює керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак.

Чехія демонструє незмінне лідерство у підтримці України та заохочує інших партнерів до реалізації сміливих і важливих ініціатив, зокрема щодо постачання нашій країні боєприпасів. Ми також відчуваємо потужну підтримку Чехії на шляху до майбутнього членства України в ЄС і НАТО», – наголосив Ігор Жовква.

Сторони засвідчили прогрес у підготовці проєкту майбутньої безпекової угоди, обмінялися баченням її змістового наповнення, зокрема щодо посилення співпраці в галузі ОПК, а також узгодили графік подальших переговорів, щоб лідери двох країн могли підписати угоду найближчим часом.

Тиждень тому під час зустрічі у Вільнюсі Президент України Володимир Зеленський та Президент Чеської Республіки Петр Павел обговорили готовність укласти двосторонню безпекову угоду. Це передбачено Спільною декларацією про підтримку України, яку підписали під час Вільнюського саміту НАТО 12 липня 2023 року.

Нагадаємо, Україна повернула з окупації двох підлітків з Херсонщини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next