Інспектора Тернопільської митниці підозрюють в отриманні хабаря

Інспектора Тернопільської митниці підозрюють в отриманні хабаря

Два митники Тернопільської митниці застосовували нульове розмитнення при розмитненні оптичних приладів. Один із них отримав майже 100 тис. грн за такі преференції.

Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

Слідчі довели, що один із митників Тернополя отримав 98 000 грн за застосування нульового розмитнення при розмитненні оптичних приладів. Він та його колега діяли в інтересах одного з товариств, яке неодноразово ввозило товари подібного типу в Україні.

Своїми діями фігуранти заподіяли державі збитків на загальну суму майже 2 млн грн у вигляді ненадходження обов’язкових митних платежів.

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру інспектору відділу митного оформлення митного посту "Тернопіль" Тернопільської митниці в отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, Словаки зібрали майже 2 млн євро на снаряди для українських військових

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Правоохоронці "спіймали на гарячому" банду хабарників на Київській митниці  (фото) Правоохоронці "спіймали на гарячому" банду хабарників на Київській митниці (фото)
Співробітники Київської Держмитслужби вимагали з підприємців кошти за нестворення штучних перешкод у розмитненні товарів. Сума одноразового хабаря становила майже 8 тисяч доларів.
Load next