Хто зможе за кордоном отримувати документи: роз’яснення ДП "Документ"

Хто зможе за кордоном отримувати документи: роз’яснення ДП "Документ"

З 25 квітня чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримати паспортні документи виключно на території України, проте деякі категорії громадян зможуть отримати паспортні документи за кордоном.

Про це повідомляє Державне підприємство "Документ".

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 443 від 23 квітня 2024 року, яка вносить зміни в процедуру отримання паспортних документів для чоловіків віком від 18 до 60 років, які звертаються до філій Державного підприємства "Документ" за кордоном.

Нові правила набрали чинності з дати опублікування постанови 25 квітня 2024 року.

Згідно з ними, чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи виключно в органах Державної міграційної служби на території України, пересилання документів до закордонних філій ДП "Документ" не здійснюватиметься.

Отримати паспортні документи за кордоном за наявності відповідних підтверджуючих документів зможуть люди з інвалідністю; опікуни над особами з інвалідністю; батьки дітей з інвалідністю; особи, які потребують постійного догляду; супроводжуючі важкохворих дітей.

Також отримати паспортні документи за кордоном зможуть особи зі складових сил оборони та безпеки; постраждалі внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України, які виїхали на лікування за кордон.

Видача паспортних документів громадян, які подали заявки до 25 квітня 2024 року, відбувається у порядку, що діяв до набрання чинності Постанови № 443 після усунення технічних несправностей.

Нагадаємо, Рада підтримала створення Єдиного реєстру кваліфікацій

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Російське консульство в Одесі припиняє прийом громадян Російське консульство в Одесі припиняє прийом громадян
Прийом та запис громадян з питань оформлення віз зараз не здійснюється.
Load next