Вперше в історії: збірна України потрапила у плей-офф Євро-2020

Вперше в історії: збірна України потрапила у плей-офф Євро-2020
"Жовто-сині" стали одною з чотирьох кращих команд, які зайняли треті місця у своїх групах.

Доля української збірної залежала від результатів матчів опонентів у групах D, E або F, оскільки у своїй групі вони зайняли третє місце. Один з варіантів, який влаштовував українців, – у групі E шведи не програють полякам, а словаки з іспанцями не зіграють внічию. 

Підопічним Шевченка пробитися до плейофу континентальної першості допомогли саме національні футбольні команди Швеції та Іспанії. Перша в матчі третього туру групи E обіграла Польщу, а друга - розгромила Словаччину. Зокрема, у квартеті E для України склалося все як треба: в матчі Іспанії та Словаччини не була зафіксована нічия, а Швеція паралельно не програла Польщі.

Таким чином, українці у зведеній таблиці команд, які фінішували третіми у своїх групах, обійшли фінів і тих же словаків і опинилися на четвертій позиції, яка виводить їх до 1/8 фіналу. Внаслідок цього в 1/8 фіналу Україна на 99% зіграє проти збірної Швеції.

Із потраплянням до плейофу українських гравців привітав й президент України Володимир Зеленський. На своєму Telegram-каналі зазначив, що "у наших хлопців з’являється шанс довести, що весь цей час ми просто розминались. І я впевнений, що в 1/8 ви покажете свій справжній, крутий футбол, до якого всі ми звикли".

Нагадаємо, що за підсумками групового етапу на першому місці в турнірній таблиці квартету групи С фінішували голландці (9 очок), на другому – австрійці (6), треті – українці (3). Замкнула таблицю групи Північна Македонія (0).

Читайте також
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
Євро-2020: футболісти збірної України прибули до Бухареста (фото) Євро-2020: футболісти збірної України прибули до Бухареста (фото)
Збірна України прибула в столицю Румунії, де базуватиметься під час проведення Європейського чемпіонату з футболу.
УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото) УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото)
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи - Євро-2020, попри протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".
Loading...
Load next