Чехія відкликала свого посла з Росії

Чехія відкликала свого посла з Росії

Чехія відкликала посла у Росії і не має наміру відправляти свого представника на "інавгурацію" Володимира Путіна.

Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в ефірі телеканалу TV NOVA.

Нинішні відносини Чехії з Росією не відповідають тому, щоби наш тимчасовий повірений Ян Ондржейка брав участь у такій церемонії, - заявив глава МЗС.

Він підтвердив, що уряд відкликав посла Чехії в Росії Вітезслава Півоньку. Офіційно Півонька обійматиме посаду посла до кінця травня. В Москві він працював з 2018 року, але останні понад 2 роки фактично перебував у Празі.

Попри дискусію про доцільність мати посла Чехії в Москві офіційного рішення про зниження рівня представництва не ухвалено.

Напруження у дипломатичних відносинах між Чехією і Росією триває з 2021 року, коли чеські спецслужби з’ясували, що агенти російських спецслужб причетні до вибухів у 2014 році на складах боєприпасів у Врбетицях. Після вислання 18 російських дипломатів та дзеркального кроку Москви кількість російських дипломатів у Чехії невпинно зменшувалася. Торік у посольстві Росії в Празі працювало шість дипломатів і стільки ж - чеських дипломатів у Москві.

Нагадаємо, В Україні випустили серіал про коректну комунікацію з людьми із бойовим досвідом

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
Load next