Кожен третій українець живе в бідності - Світовий банк

Кожен третій українець живе в бідності - Світовий банк

Впродовж останніх чотирьох років кількість бідних в Україні зросла на 1,8 млн осіб, досягши 29% від загального населення країни.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані звіту Світового банку.

Кількість українців, які живуть в бідності, з 2020-го року зросла на 1,8 млн осіб, досягши 29% населення на тлі продовження російського вторгнення, що ослаблює національну економіку, ‒ зазначають у виданні.

За підрахунками Світового банку, загалом близько 9 млн українців зараз живуть у бідності. “Зростання рівня бідності пов’язане із зниженням працевлаштування, оскільки більш ніж п’ята частина дорослих, які до початку війни працювали, втратили роботу.

Водночас у звіті звертається увага, що 85-92% українських лікарень досі повноцінно працюють, попри російські удари. Також щонайменше 89% дітей віком 6-18 років продовжують навчання, хоча у регіонах, де найактивніше тривають бойові дії, 72% учнів відвідують заняття онлайн.

Окрім цього, звіт Світового банку вказує, що 97% пенсійних виплат та 85% трансферів іншої соціальної допомоги здійснюються в Україні вчасно.

Пенсії та інша соціальна допомога допомогли замінити дохід після втрати роботу серед вразливих груп, ‒ додають у Reuters.

Нагадаємо, Після оновлення даних у Резерв+ статус "у розшуку" має зникнути - Лазуткін

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Load next