"Я готую замах на Президента України в Гуті": на Прикарпатті чоловіку дали три роки за фейкове повідомлення

"Я готую замах на Президента України в Гуті": на Прикарпатті чоловіку дали три роки за фейкове повідомлення
Українець протягом року двічі повідомляв про наміри скоїти замах на президента України Володимира Зеленського. Лист про підготовку замаху на Зеленського надіслав через e-mail до СБУ, поліції і прокуратури з телефону матері, з якою проживає.

Івано-Франківський міський суд засудив до трьох років позбавлення волі чоловіка, який заявляв про підготовку замаху на президента України Володимира Зеленського. Тоді правоохоронці оглянули резиденцію "Синьогора", куди повинен був приїхати Зеленський, але не знайшли вибухових пристроїв і вибухових речовин.

На суді обвинувачений визнав провину і сказав, що хотів перевірити, чи достатньо добре охороняють президента. Він також сказав, що вважав, що президенту потрібно більше охорони, але своїми листами не мав наміру залякати когось. Відповідний вирок був оприлюднений в реєстрі судових рішень.

Відомо, що йдеться про інцидент в грудні 2020 року. Обвинувачений зробив розсилку на електронні пошти СБУ та інших відомств, в якій заявив про підготовку замаху на Зеленського в Карпатах. 

Скориставшись мобільним телефоном, який належить його матері, створив повідомлення з погрозою вчинення злочину, пов`язаного із посяганням на життя Президента України. Суд ухвалив визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.259 КК України, та призначити йому покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України - позбавлення волі на строк три роки, - йдеться у вироку суду.

В ході судового розгляду з'ясувалося, що чоловік ніде не працює, живе за рахунок матері і має на утриманні неповнолітню дочку. Окрім цього у вироку суду зазначено, що обвинувачений раніше перебував на стаціонарному лікуванні через розлади психіки, спричинені вживанням канабіноїдів.

Залякати когось чи погрожувати наміру не мав. Написав листа про підготовку замаху на життя Президента України та надіслав його різноманітним державним органам електронною поштою з власної електронної поштової скриньки, до якої не мав доступу ніхто, в тому числі його мама, - повідомляється в ухвалі суду.

Зокрема, це другий подібний злочин у чоловіка, тому до нового терміну приєднали невідбуту частину покарання за попереднім вироком. Загалом засудженому доведеться відсидіти у в'язниці 3 роки та один місяць.

Текст листа обвинуваченого:

"Я готую замах на президента України в Гуті. Тому діяти ви змушені протягом 294 днів після обіду. Це обов'язок слідчого або прокурора. На мою думку, ГУНП в Івано-Франківську, СБУ в Івано-Франківську, місцева прокуратура і місцевий суд починають або вже зрозуміли, що відбувається. Або ви або вас.)))) Не полінуйтеся радитися з керівниками цих відомств. Згадайте слова... про досягнення матриці після приїзду зі Сполучених Штатів. Дежавю. Всі дивилися фільм "Матриця". Все відбувається трохи в іншому форматі, але не помічати очевидного, працюючи в таких структурах – це ганебно, як мінімум. Це нагадує футбол главою держави. Відповідальність – це засіб тиску. Сприймайте нас як 12 гравця – вболівальники, ультрас. Увага! Питання: кому ще я надіслав це повідомлення?".

Читайте також
Суд у справі MH17: сьогодні прокуратура оголосить вирок Суд у справі MH17: сьогодні прокуратура оголосить вирок
Прокуратура Нідерландів закликала суд призначити компенсації обсягом від 30 до 40 тисяч євро родичам жертв катастрофи рейсу MH17.
Моргенштерн проти СБУ: ОАСК відкрив справу за позовом російського репера Моргенштерн проти СБУ: ОАСК відкрив справу за позовом російського репера
СБУ внесла скандального Моргенштерна до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, з чим росіянин не погоджується.
Loading...
Load next