У Німеччині заявили про російські кібератаки на депутатів партії Шольца

У Німеччині заявили про російські кібератаки на депутатів партії Шольца

У міністерстві внутрішніх справ Німеччини заявили, що мають чіткі докази того, що Росія стояла за кібератаками на посадовців Соціал-демократичної партії канцлера Олафа Шольца.

Про це повідомляє Bloomberg.

Ми найрішучішим чином засуджуємо кібератаки російського режиму. Ці атаки спрямовані не лише проти окремих партій, політиків чи окремих осіб, а й на те, щоб зруйнувати довіру до наших політиків, - заявила міністр внутрішніх справ Німеччнини Ненсі Фезер.

Вона зазначила, що об'єктами російських кібератак стали компанії в логістичному, оборонному, аерокосмічному та ІТ-секторах, а також фонди та асоціації. За її словами, постраждали також Україна та інші європейські країни.

За інформацією міністерки, атаки були здійснені групою під назвою APT28, також відомою як Fancy Bear і підконтрольною російській військовій розвідці ГРУ. Фезер підкреслила, що APT28 використовувала "раніше невідому критичну вразливість в Microsoft Outlook".

В уряді заявили, що російські кібератаки та шпигунство в Німеччині явно посилилися після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як повідомив речник німецького зовнішньополітичного відомства, Німеччина викликала посла Росії в Берліні. Наразі презставники МЗС розглядають подальші заходи.

Нагадаємо, Росіяни можуть захопити країни Балтії за тиждень

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Load next