У Варшаві невідомі намагались підпалити синагогу "коктейлями Молотова"

У Варшаві невідомі намагались підпалити синагогу "коктейлями Молотова"

У Варшаві невідомі зловмисники намагалися підпалити синагогу Ножиків, використовуючи «коктейлі Молотова».

Про це повідомляє PAP.

У варшавській поліції повідомили, що вони отримали повідомлення про спробу підпалу синагоги і зараз розслідують цей інцидент. Своєю чергою глава МЗС Польщі у соцмережі X зазначив, що підпалом варшавської синагоги хтось намагається зіпсувати полякам свято 20-річчя вступу Польщі до ЄС.

Рабин Шудріх повідомляє, що синагогу Ножиків хтось намагався підпалити «коктейлем Молотова». Слава Богу, ніхто не постраждав. Цікаво, хто намагається зірвати річницю нашого вступу в ЄС? Може, ті самі, що малювали зірки Давида в Парижі? - написав Сікорський.

Глава польської дипломатії мав на увазі інциденти, що трапилися в листопаді минулого року у Парижі та його передмісті, коли невідомі малювали зірки Давида на будинках, де проживали євреї. Згодом французька поліція виявила російських слід у цих актах вандалізму. Його метою була дестабілізація ситуації у Франції у контексті зростання антисемітських настроїв у країні через війну Ізраїлю з ХАМАСом.

Посольство США в Польщі також рішуче засудило напад на синагогу Ножиків у Варшаві.

Ми солідарні з членами синагоги та всією єврейською громадою Польщі. Ми підтримуємо всіх, хто бореться з антисемітизмом, - заявили в посольстві США у Польщі.

Нагадаємо, В Україні запрацював 19-й центр рекрутингу до ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Головні новини України за 7 червня Головні новини України за 7 червня
Коротко про головне. Ніколи не пізно знати правду. ПравдаТУТ NEWS
Черговий скандал у Ryanair: літак залишив у "Борисполі" групу дітей (фото) Черговий скандал у Ryanair: літак залишив у "Борисполі" групу дітей (фото)
Усі пасажири пройшли реєстрацію та прибули до гейту за 17 хвилин до вильоту, проте вилетіти з Борисполя все ж таки не змогли.
Load next