В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня

В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.

Зокрема для перерахунку пенсії українцям не доведеться особисто звертатися до органів Пенсійного фонду, розповіла начальниця Головного управління Пенсійного фонду в Києві Лариса Дзядевич, повідомляє "Україна 24".

З 1 квітня без додаткового звернення Пенсійний фонд проводить перерахунок пенсій тим пенсіонерам, які на 1 березня року, в який проводиться перерахунок пенсій, набули таке право, а саме - якщо особа після призначення пенсії пропрацювала 24 місяці або якщо період страхового стажу був меншим, але минуло не менше 2 років. З 1 квітня 2021 року їм буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій, - зазначила представниця Пенсійного фонду.

Відомо, що зазвичай такий перерахунок проводився у квітні, однак у 2021 році ситуація дещо змінилася. Пов'язано це зі змінами в Податковому кодексі та в законі про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове пенсійне страхування. Оскільки цього року така звітність подається щоквартально, а не щомісяця - перерахунок пенсій проведуть у червні.

Пенсійний фонд, який обробляє такі документи, обов'язково проведе перерахунок пенсій, люди в червні отримають свої доплати за квітень і травень, і особисто звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно, - додала Дзядевич.

Нагадаємо, що в Україні вже з 1 липня також прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців. Зокрема мінімальні пенсійні виплати для чорнобильців збільшуються в два рази. Також Мінсоцполітики розглядає можливість в цьому  році підвищити пенсії деяким категоріям пенсіонерів.

Читайте також
Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня
Від сьогодні, 1 червня для працюючих пенсіонерів та тих, які набули необхідний страховий стаж відбудеться черговий перерахунок пенсій. Надбавка в середньому становитиме 170-180 гривень.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень
Кабмін увалив законопроєкт "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо збільшення розміру фінансової допомоги при народженні дитини. Зокрема із 1 січня 2022 року виплати збільшать до 50 тисяч гривень.
Loading...
Load next