Німеччина прийняла найбільше пацієнтів з України

Німеччина прийняла найбільше пацієнтів з України

Перша леді України Олена Зеленська разом із міністеркою економічного співробітництва та розвитку ФРН Свеньєю Шульце медуніверситет імені О. О. Богомольця та обговорила перспективи двосторонньої співпраці у форматі міжнародного медичного партнерства.

Про це перша леді повідомила у Телеграмі.

Німеччина – лідер із медичної евакуації українців. Ця країна прийняла вже 1155 пацієнтів, зокрема 833 військових і 38 дітей. Ще 365 українських дітей, які мають онкологічні захворювання, також проліковано у ФРН, - розповіла Зеленська.

Дружина Президента України та міністерка економічного співробітництва і розвитку ФРН також обговорили подальші кроки з поглиблення медичного партнерства між країнами.

Зеленська відзначила, що в межах такого партнерства однією з клінік, із якою налагоджує фахове побратимство Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця, є клініка «Шаріте» в Берліні.

«Я відвідала «Шаріте» на початку цього року. Була вражена і комплексним підходом до лікування, і ресурсами, і розумною організацією. Бо мало мати ресурси – треба вміти ними скористатися. Для наших медиків це унікальна можливість отримати найкращі світові знання та досвід із перших рук. І, маючи їх, змінити українську медицину: привезти інновації до свого університету, своїх клінік, поширити на всю країну, - розповіла дружина Президента.

Перша леді також відзначила підписані під час другого Міжнародного саміту регіонів та міст угоди про міжнародне медичне партнерство: між Чернігівською обласною дитячою лікарнею та університетськими лікарнями Грайфсвальда та Ростоку (Німеччина).

Нагадаємо, США знайшли спосіб заблокувати російським військовим доступ до Starlink

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Німеччина відкрила кордони для вакцинованих туристів з України Німеччина відкрила кордони для вакцинованих туристів з України
Потрапити у Німеччину зможуть лише ті українці, які вакцинувались від коронавірусної інфекції не пізніше ніж за 14 днів до дати в'їзду.
До України повернулися п'ятеро пацієнтів, які перебували в Білорусі на лікуванні До України повернулися п'ятеро пацієнтів, які перебували в Білорусі на лікуванні
Міністр МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що наразі на допомоги у поверненні з Білорусі очікує ще одна пацієнтка.
Німецький лоукостер Eurowings оголосив про продаж квитків до України Німецький лоукостер Eurowings оголосив про продаж квитків до України
Німецький лоукостер Eurowings, що входить до Lufthansa Group, відкрив продаж на перший рейс до України. Відомо, що літаки лоукостера курсуватимуть з та до Дюссельдорфа.
Load next