Працівники ТЦК на Волині за хабар знімали з розшуку ухилянтів

Працівники ТЦК на Волині за хабар знімали з розшуку ухилянтів

Військові територіальних центрів комплектування на Волині, а також командир взводу однієї з військових частин, вимагали хабарі в чоловіків, які перебували в розшуку за ухилення від мобілізації. За це вони пропонували зняти їх із розшуку.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними слідчих, військові користувалися своїм службовим становищем, допомагаючи уникнути відповідальності чоловікам, які не прибули у військкомат, отримавши повістку.

15 травня правоохоронці затримали організатора схеми та двох його спільників, коли ті отримували хабар у розмірі 3000 доларів. Загалом, як стверджують слідчі, члени групи отримали 6000 доларів.

Працівнику військової частини та двом співробітникам територіальних центрів комплектування повідомили про підозри у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Якщо їхню провину доведуть, то їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Наразі триває слідство, а також розв’язується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів.

Нагадаємо, Наступного тижня ситуація в енергосистемі може бути значно кращою - Укренерго

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
СБУ затримала у Києві чоловіка, якого розшукує Інтерпол СБУ затримала у Києві чоловіка, якого розшукує Інтерпол
Правоохоронці Служби безпеки України затримали зловмисника, який є громадянином Республіки Молдова та якого розшукував Інтерпол за вчинення кримінальних злочинів у своїй рідній країні.
У Луцьку жорстоко побилися два учні: правоохоронці розслідують справу (відео) У Луцьку жорстоко побилися два учні: правоохоронці розслідують справу (відео)
Наразі триває перевірка інциденту.
Load next