Французькі спецслужби зірвали спробу організувати теракт під час Олімпіади

Французькі спецслужби зірвали спробу організувати теракт під час Олімпіади

Французькі спецслужби зірвали спробу організувати ісламістські теракти під час майбутніх футбольних матчів Олімпіади, що мають відбутись у Сент-Етьєні - заарештовано 18-річного вихідця з Росії чеченського походження.

Про це повідомляє France info.

Це перша зірвана атака на Олімпійські та Паралімпійські ігри в Парижі, - заявив міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманін.

Підозрюваний звинувачується в тому, що в ім'я джихадистської ідеології (угруповання "Ісламська  планував вчинити насильницькі дії, зокрема націлившись на групи вболівальників у кулуарах спортивних заходів, що відбудуться в Сент-Етьєні під час Олімпійських ігор.

18-річного громадянина Росії чеченського походження заарештували минулого тижня, поліція відстежила його повідомлення у зашифрованих месенджерах, в яких йшлося про майбутні напади. Під час обшуку слідчі знайшли на комп'ютері фотографію стадіону Сент-Етьєна, а в телефоні - відеозаписи арени. Молодий чоловік прибув до Франції з батьками у 2023 році.

На стадіоні «Жоффруа Гішар» у Сент-Етьєні заплановано провести шість футбольних матчів у чоловічому та жіночому турнірах в рамках Олімпійських ігор.

Нагадаємо, Зеленський: Мирна угода з рф буде пасткою

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули майже 100 людей (відео) В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули майже 100 людей (відео)
Кількість жертв вибуху в шиїтській мечеті в Кундузі на північному сході Афганістану становить приблизно 100 осіб. Правлячий "Талібан" вже поклав відповідальність за теракт на "Ісламську державу".
Load next