Суди в Україні масово скасовують штрафи за стоянку в недозволеному місці: у чому причина

Суди в Україні масово скасовують штрафи за стоянку в недозволеному місці: у чому причина
Довести саме це правопорушення є досить проблематичнo.

Штрафи за неправильну стоянку має найвищий рівень українському суді. Це пояснюється проблематичності формування доказової бази, що активно використовують водії для уникнення штрафів.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на "Дорожній Адвокат".

Відповідно до ч.1 ст.122 КУпАП за неправильну стоянку водієві загрожує штраф 255 грн або ж 510 грн, якщо правопорушення створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху. Якщо звернутися до ПДР, то можна дізнатися, що:

  •  Стоянка — це припинення руху автомобіля на більш як 5 хвилин з причин, не пов'язаних з посадкою (висадкою) пасажирів, завантаженням (розвантаженням) вантажу.

Тобто для штрафу за неправильну стоянку інспектор зобов'язаний довести факт того, що автомобіль стояв на місці правопорушення понад 5 хвилин. Єдиний спосіб це довести запис на нагрудний відеореєстратор моменту правопорушення тривалістю мінімум 5 хвилин.

Водночас співробітники поліції як доказова база прикріплюють до постанови фото або короткий відеозапис, які не доводять вину водія. Це призводить до того, що суди роблять висновки про відсутність та недоведеність складу адміністративного правопорушення.

Через особливість формулювання самого терміну «стоянка» та складності збору доказів, водії масово уникають відповідальності за дані правопорушення.

Вас може зацікавити стаття: 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Українським водіям розповіли, як часто потрібно проходити техогляд Українським водіям розповіли, як часто потрібно проходити техогляд
Періодичність проходження ТО залежить від категорії авто.
Водіїв в Україні почали штрафувати за "старі" посвідчення Водіїв в Україні почали штрафувати за "старі" посвідчення
Штраф за їзду без відповідної категорії зріс із 510 грн до 3400 грн.
Loading...
Load next