Справжній бум на ринку електрокарів (відео)

Справжній бум на ринку електрокарів (відео)
Попит на електромобілі з кожним днем лише зростає. І це попри те, що ціни на такі автівки швидко підскочили догори.

З настанням кризи пального через війну в Україні на ринку електрокарів відбувся справжній бум. Люди без перебільшень розкуповують електромобілі, як гарячі пиріжки.

Ми за 2 тижні продали все що в нас було в сегменті до 30 тис доларів. Це порядка 10-12 автомобілів, - каже Денис Ільчук, власник салону електромобілів «Артенерго Мотор».

А от ринок класичних автомобілів фактично зупинився. Бо ж навіщо нова автівка, якщо її немає чим заправити. Тим не менш… 

Потреба пересуватись нікуди не зникла. Але пересуватися всі хочуть, звичайно, чим дешевше. І в даному випадку електрокар дає цінову перевагу в порядка 5 разів в порівнянні з дизелем або бензином, - наголошує Денис Ільчук.

Всі хочуть електрику. Неймовірно шалений попит. Дешевий сегмент – це машини до 15-18 тисяч, був розібраний за 2 дні.

В салоні було до 10-ти машин. Вони були на стоянці біля паркінгу. Це те шо в наявності. Під замовлення навіть не беремо, яку кількість ми привозимо. Все, нема, - розказує Анна Дорошева, директорка салону електромобілів «Артенерго Мотор».

Запит на електромобілі в Україні з кожним днем лише зростає. І це попри те, що ціни на такі автівки швидко підскочили догори. Як розповіли в австосалоні, у порівнянні з кінцем минулого року вартість електрокарів піднялася в середньому на 20-25%. Люди не очікували такого стрибка цін, але все одно погоджуються.

Рено Зоя. Перше, друге покоління. Шалений попит. Бо це бюджетний варіант і по своїй суті, технічних характеристиках це гарна машина. Вона вартує своїх грошей. На другому місці всі хочуть І3 БМВ.  Нісани 40-ківки, 62-ки, шо за моєю спиною. Розбирають одразу, - каже Анна Дорошева.

Та росте попит на електрокари не лише через брак бензину і дизелю на АЗС, але й через їхню динаміку, беззвучність та легкістю в обслуговуванні.

Обслуговувати електромобілі потрібно тільки редуктор, охолоджуюча рідина і гальмівні колодки. Впринципі це все виходить на порядок дешевше, ніж обслуговувати автомобілі з ДВС.

Бо немає ні ремнів ні грему, ні поршнів. Всі масла які у вас є це у вас в редукторі. І це його потрібно міняти раз в 160 тисяч, - розказує Назар Мурський, менеджер салону електромобілів «Артенерго Мотор».

А тепер щодо питання, яке найбільше цікавить водіїв: що там по зарядці? Насправді все дуже просто. Заряджати електромобіль можна і від звичайної розетки.

Ось так ми тикаєм, встановили і безпосередньо проходимо до розетки.

Щоб заряджати швидше, можна підняти ампераж безпосередньо з вашої розетки. Тобто якщо ви розглядаєте купівлю електромобіля, підготовувати свою електромережу в будинку також бажано, - каже Назар Мурський, менеджер салону електромобілів «Артенерго Мотор».

В середньому зарядка автівки триває 8-10 годин. Усе залежить від автомобіля. Та якщо це потрібно зробити швидко, можна скористатися спеціальними зарядними станціями.

Швидкісні зарядки потрібні переважно для тих хто подорожує між містами, хто не має можливості вдома зарядитися, - пояснює Назар Шимоне-Давида, співзасновник компанії «Go To-U».

Співзасновник львівської компанії, яка займається програмним забезпеченням для роботи зарядних станцій, розповідає: користуватися ними доволі просто. Потрібно лише завантажити на свій смартфон відповідний додаток.

Вже автоматично знає, що 5 конектор включений і я фактично починаю зарядку в один клік.

Вже показує, що 47% заряджена батарея. Цю інформацію ми отримуємо від зарядної станції і передаємо на пряму в мобільний додаток.

До слова, з початку війни попит на швидкісні зарядки у Львові зріс практично у 2 рази. Адже чимало українців приїхали до міста на своїх електрокарах. Та черг на станціях не буває.

Ми розробили систему резервації зарядки. Це означає, що коли користувач під’їжджає до зарядки, вона завжди буде доступна для нього і він не буде стояти у черзі, -  каже Назар Шимоне-Давида.

Резервувати можна до 3-х годин. Вартість зарядки різна. Але в середньому становить 13 грн за кіловат.

А кіловати насправді дуже легко переводити в літри. Тому що розхід автомобіля дуже подібний до розходу звичайного автомобіля. Наприклад, мій автомобіль, у нього розхід 16 кіловат зараз в середньому на 100 кілометрів, - пояснює Назар Шимоне-Давида.

Натомість якщо у вас вдома оновлена електромережа та ще й є нічний тариф на електроенергію, то кіловат заряду вам обійдеться орієнтовно в 1 гривню.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні подешевшають електромобілі: законопроєкт В Україні подешевшають електромобілі: законопроєкт
В уряді запропонували скасувати збір до пенсійного фонду при покупці електромобілів. Це істотно здешевить їхню реєстрацію.
В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці
Найпопулярнішим автомобілем у травні на українському авторинку нових легковиків стало авто Toyota RAV-4, яке обрали 547 покупців.
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Loading...
Load next