В Україну приїхали британські бронемашини "Вовкодав" (відео)

В Україну приїхали британські бронемашини "Вовкодав" (відео)

Велика Британія продовжує постачати в Україну військову техніку і зброю. Серед іншого озброєння вона передала нашій країні бронеавтомобілі “Wolfhound”.

Українські захисники вже почали освоювати Британські броньовані машини тактичної підтримки. Поки їх тестують на навчальних полігонах, але незабаром “Вовкодави” відправляться на передову. Цю техніку використовуватимуть для перевезення особового складу, боєприпасів та інших важливих вантажів.

Броньовані машини “Wolfhound” з колісною формулою 6х6 оснащені великокаліберним кулеметом Browning M2 калібру 12,7-мм. Їхня броня здатна витримати обстріл зі стрілецької зброї, підрив мін і саморобних вибух пристроїв. Крім основного призначення, ці бронеавтомобілі можна використовувати в ролі тягача для різної зброї (наприклад, гаубиць).

Також Україна отримала від Французької Республіки 6 пожежно-рятувальних автомобілів і 7 авто медичної допомоги.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Передача техніки відбулася у 25-й пожежній частині Києва за участю міністра закордонних і європейських справ Франції Кетрін Колонни та посла Франції в Україні Етьєна де Понсена.

Зазначається, що автомобілі першої допомоги, пожежні автоцистерни та спеціальну аварійну техніку спрямують на виконання невідкладних заходів із ліквідації наслідків завалів житлових будинків, гасіння пожеж, рятування та евакуації людей, а також забезпечення виконання інших робіт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримає від Литви бронетранспортери М113 та позашляховики для саперів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next