У рази доступніші за імпортні автівки: в Україні запустили виробництво багі для ЗСУ (фото)

У рази доступніші за імпортні автівки: в Україні запустили виробництво багі для ЗСУ (фото)

Компанія CoolOn із Кривого Рогу розробляє першу українську електровантажівку, проте під час війни змінила пріоритети. Тепер вона випускає багі для ЗСУ. Про це розповів у Facebook засновник і директор компанії Віталій Бризгалов.

Перший прототип багі CoolOn CTRL розробили у квітні, і завдяки простоті конструкції вдалося досить швидко налагодити його виробництво малими партіями. Захисники України отримали вже 19 таких позашляховиків і замовили ще 23 машини.

Хоча CoolOn спеціалізується на електромобілях, багі вирішили робити бензиновим — на агрегатах старих ВАЗ. Завдяки цьому автомобілі невибагливі та легко ремонтуються в польових умовах, а ще дешеві у виробництві — собівартість одного такого автомобіля становить лише 80 000 – 90 000 гривень. Тобто CoolOn CTRL у рази доступніший за імпортні аналоги.

Позашляховик отримав посилену підвіску та має гарну прохідність. На ньому монтують кулемети, гранатомети та ПТРК. Військовослужбовці також беруть участь у процесі вдосконалення CoolOn CTRL і подають свої пропозиції доопрацювань.

Нагадаємо, раніше співвласники корпорації АТБ передали ЗСУ 100 пікапів Mitsubishi.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next