ЄС включив українські логістичні шляхи до Транс’європейської транспортної мережі

ЄС включив українські логістичні шляхи до Транс’європейської транспортної мережі
Транс’європейська транспортна мережа (TEN-T) створюється Євросоюзом з метою з'єднати Європу з заходу на схід та з півночі на південь мережею автодоріг, залізниць, аеропортів та водних шляхів.

Європейська Комісія внесла зміни до індикативних мап Транс’європейської транспортної мережі, включивши в неї українські логістичні шляхи й виключивши російські та білоруські маршрути. Повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Це рішення є стратегічним кроком у процесі інтеграції України в ЄС та сприятиме реалізації ініціативи "Шляхи солідарності" щодо експорту української аграрної продукції та доставки гуманітарної допомоги в Україну, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до індикативних мап Транс’європейської транспортної мережі внесли зміни щодо Північно – Балтійського коридору, який продовжено через Львів та Київ до Маріуполя. Також через Львів, Чернівці (Румунію і Молдову) до Одеси подовжено Балто – Чорноморсько – Егейський коридор.

Крім того, коридори Балтійське море – Адріатичне море та Рейн – Дунай проходитимуть через Львів.

У відомстві зазначають, що включення логістичних маршрутів до мережі TEN-T дозволяє залучити європейські інвестиції для модернізації транспортної інфраструктури, усунути чинні перешкоди при проведенні логістичних операцій й підвищити якість послуг при перевезенні товарів.

Ще це дасть можливість отримати доступ до інструментів допомоги ЄС у питанні розбудови української частини мережі TEN-T й зменшити логістичні витрати.

Також Єврокомісія виключила з мережі TEN-T російські та білоруські маршрути, а також понизила в статусі маршрути на території ЄС на стиках з цими країнами-агресорами.

Відомо, що розвиток транспортної системи відбуватиметься у два етапи: до 2030 року має бути завершено побудову "ключової" мережі та до 2050 року – "загальної" мережі.

Нагадаємо, що Ілон Маск розповів, коли розпочнуться поставки Tesla Cybertruck.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео) Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео)
Розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією українцям стало простіше. Власники транспортних засобів, ввезених із ЄС, зможуть отримати українські номерні знаки зі знижкою ще протягом 180 днів.
В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці
Найпопулярнішим автомобілем у травні на українському авторинку нових легковиків стало авто Toyota RAV-4, яке обрали 547 покупців.
Loading...
Load next