"Теорію" на водійські права тепер можна скласти без навчання в автошколі

"Теорію" на водійські права тепер можна скласти без навчання в автошколі

Уряд затвердив порядок, за яким українці зможуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Кабінет міністрів України затвердив порядок, за яким українці можуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі, - зазначив міністр.

Він пояснив, що майбутні водії матимуть вибір: вивчати правила дорожнього руху в автошколі або самостійно опановувати теорію.

Клименко нагадав, що відповідні зміни відбулися в межах реформи сервісних центрів МВС, які були розпочаті цього літа.

Аби скласти теоретичний іспит, необхідно буде звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Згодом така послуга буде доступна і через ЦНАП.

Глава МВС звернув увагу на те, що нововведення стосуються і проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю».

За його словами, зміни набудуть чинності з дня офіційного оприлюднення документа.

Своєю чергою представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук поінформував, що Кабмін вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, Порядку підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, Порядку державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та атестації їх спеціалістів з метою приведення їх у відповідність до Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами».

Нагадаємо, У Торонто пройде конференція з відбудови України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next