На Буковині з 1 липня вводять обмеження на рух вантажівок

На Буковині з 1 липня вводять обмеження на рух вантажівок

На дорогах державного значення Чернівецької області вводять сезонні обмеження для вантажівок у спеку.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.

З 1 липня 2024 року вводиться тимчасове обмеження на рух вантажівок понад 24 тонни та з навантаженням на вісь понад 7 тонн при температурі повітря вище +28°C. Це робиться для збереження дорожнього покриття в спекотну погоду, згідно з вимогами законів України "Про дорожній рух" та "Про автомобільні дороги", а також постанови КМУ № 879, – заявили у службі. 

У спеку вантажівки можуть перечекати на майданчиках для тимчасової стоянки у смугах відведення  доріг або біля об'єктів дорожнього сервісу. 

Про застосування зазначених обмежень та місць розміщення тимчасових майданчиків проінформували дотичні органи виконавчої влади та асоціації автомобільних перевізників, – заявили у відомстві.

На автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.

Обмеження не стосуються транспортних засобів, що:

  • використовуються для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
  • перевозять небезпечні, швидкопсувні вантажі, тварин, військові вантажі, товари подвійного призначення, майно, що використовується для потреб оборони.

Умови та режим тимчасових обмежень можуть змінюватися залежно від прогнозованої та фактичної температури повітря. Час дії обмежень буде встановлюватися з урахуванням регіону та комендантської години. 

Нагадаємо, У Києві тимчасово обмежать рух на Кільцевій дорозі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці
Найпопулярнішим автомобілем у травні на українському авторинку нових легковиків стало авто Toyota RAV-4, яке обрали 547 покупців.
Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео) Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео)
Розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією українцям стало простіше. Власники транспортних засобів, ввезених із ЄС, зможуть отримати українські номерні знаки зі знижкою ще протягом 180 днів.
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Loading...
Load next