єЧерга: в Україні відкрили дані про міжнародні вантажні перевезення

єЧерга: в Україні відкрили дані про міжнародні вантажні перевезення

На Єдиному державному порталі відкритих даних стала доступною інформація про використання системи "єЧерга" вантажними перевізниками, починаючи з грудня 2023 року.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

За ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури на Єдиному державному порталі відкритих даних data.gov.ua з’явилися дані про використання системи єЧерга вантажними перевізниками, які реєструвалися через сайт або застосунок єЧерга. Дані доступні за період з 11 грудня 2023 року до 1 серпня 2024 року, - йдеться в повідомленні.

У міністерстві підкреслюють, що відкритість та підзвітність в управлінні кордоном допомагає знизити корупційні ризики, покращити контроль та ефективність митних операцій, а також сприяє створенню сприятливого бізнес-середовища.

Доступні для загального перегляду дані не становлять загрози національній безпеці, інформація про військові і гуманітарні вантажі залишається закритою.

Зокрема, протягом доступного для перегляду періоду в системі "єЧерга" було зафіксовано майже 440 тис. перетинів кордону вантажівками. Найбільша кількість транспортних засобів перетнули кордон через пункти пропуску «Ягодин – Дорогуськ» (понад 72 тис.), «Краківець – Корчова» (понад 63 тис.), «Порубне – Сірет» (понад 52 тис.).

Нагадаємо, В Україні спростили бронювання для перевізників

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next