В Україні зростає попит на нові електромобілі

В Україні зростає попит на нові електромобілі

У липні українці придбали понад 4,7 тис. електромобілів, з яких 21% - нові. Ще рік тому частка нових електрокарів у структурі продажу дорівнювала 17%.

Про це повідомила Асоціація автовиробників України.

У липні український автопарк поповнили 4 787 автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення (BEV). Відносно липня минулого року попит на електромобілі зріс на 38%, - йдеться в повідомленні.

За даними асоціації, частка нових машин в реєстраціях склала 21% проти 17% торік.

Найбільше серед придбаних електрокарів було легковиків – 4 684 од., з яких нові – 980 од., уживані – 3704 од. Серед 103 комерційних електромобілів новими були лише 6 авто. Лідером продажу серед нових електромобілів стала Honda M-NV – 239 од., серед уживаних – NISSAN Leaf, якого було реалізовано 529 од.

Усього з початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли понад 29,2 тис. одиниць автотранспорту на акумуляторних джерелах живлення, з них 20% – нові.

Нагадаємо, З початку року в Україну ввезли понад 228 тисяч авто, 71% з яких вживані - Опендатабот

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Обов'язковий техогляд авто в Україні: скільки доведеться заплатити водіям Обов'язковий техогляд авто в Україні: скільки доведеться заплатити водіям
За порушення проходження огляду для водіїв передбачено штрафи, але деяким вдасться їх уникнути.
"Посилаємо такий сигнал ринку": в Україні планують запустити державні субсидії для покупки електромобілів "Посилаємо такий сигнал ринку": в Україні планують запустити державні субсидії для покупки електромобілів
Зростання популярності електромобілів в Україні спостерігається останні кілька років.
Loading...
Load next