"Гідний приклад": Ахметов передав державі увесь свій медіабізнес

"Гідний приклад": Ахметов передав державі увесь свій медіабізнес
Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій телеканалів і від ліцензій друкованих медіа в Україні.

Рінат Ахметов заявив про «вимушений» вихід його компанії SCM із медійного бізнесу та передачу його на користь держави. Його рішення пов’язане з небажанням бути олігархом.

Про це йдеться у заяві Ахметова на сайті SCM.

Я ухвалив вимушене рішення про вихід моєї інвестиційної компанії SCM із медійного бізнесу. Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних та супутникових телевізійних ліцензій наших каналів та від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МДУ, – йдеться у заяві Ахметова.

Бізнесмен зазначив, що таке рішення зумовлене набранням чинності закону "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово казав, що не був, не є й не буду олігархом, – наголосив він.

Ахметов вказав, що "короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах".

Реакція політиків

Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав рішення Ахметова відмовитися від своїх медіа є «гідним прикладом».

Ключова риса зрілих держав – обов‘язковість виконання законів. Закон про деолігархізацію – початок нової сторінки у відносинах держави та бізнесу. Відносинах, заснованих на прозорості та відмові від кулуарщини. Сьогодні маємо гідний приклад від групи СКМ — закон один для всіх, – написав він у Twitter.

Своєю чергою, Міністр культури України Олександр Ткаченко зазначив, що приємно здивований таким вчинком бізнесмена, який є прецедентом в Україні.

Я спробую переговорити з представниками власників, з керівництвом медіагрупи. Єдине, що я можу сказати на цей момент, це — серйозна новина, тому що "Медіа Група Україна" є однією із чотирьох найбільших приватних медіагруп України, – додав міністр культури та інформаційної політики. 

Ткаченко зокрема пояснив, що рішення Ахметова не може не позначитися на українському медіаринку, який і так значно "просів" унаслідок широкомасштабної війни росії проти України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next