Програма "Власна справа": Україна виплатить переможцям 1,2 млрд грн

Програма "Власна справа": Україна виплатить переможцям 1,2 млрд грн

Від початку року майже 5000 українців стали переможцями програми «Власна справа». Вони отримають від держави 1,2 мільярда гривень грантових коштів на започаткування й розвиток бізнесу. Загалом від старту програми держава інвестувала у розвиток малого бізнесу через мікрогранти 1,7 мільярда гривень.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

За результатами крайньої, сімнадцятої хвилі подачі заяв на мікрогранти переможцями визнано 307 українців. Вони отримають 72,6 мільйона гривень на старт або розширення свого бізнесу.

З них – 53% жінок і 47% чоловіків. Найбільше грантоотримувачів із Львівської, Рівненської, Івано-Франківської, Київської, Житомирської областей.

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці сімнадцятої хвилі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів;
  • переробна промисловість;
  • тимчасове розміщення й організація харчування;
  • охорона здоров’я та надання соціальної допомоги.

Як відомо, за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення.

Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Українці, які отримали мікрогранти у 2022 році, створили близько 8000 нових робочих місць.

Нагадаємо, Шведська екоактивістка Грета Тунберг підтримала Палестину та Газу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Бізнес – це щоб сім’ю прогодувати": екснардеп Ляшко зайнявся майнінгом криптовалют "Бізнес – це щоб сім’ю прогодувати": екснардеп Ляшко зайнявся майнінгом криптовалют
Ляшко зізнався, що бізнесом займається без задоволення, оскільки саме політика – це його життя.
"Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України "Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України
Компанія залізничного транспорту "Укрзалізниця" вже з червня цього року планує передати в комерційну оренду приміщення 24 українських вокзалів.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
Loading...
Load next