Італія допоможе українським виробникам вийти на світові ринки

Італія допоможе українським виробникам вийти на світові ринки

Італія допоможе українським виробникам вийти на світові ринки, а також просувати бренд “Зроблено в Україні” на торгових майданчиках.

Про це домовились міністерка економіки України Юлія Свириденко з міністром підприємств та виробництва Італії Адольфо Урсо під час зустрічі в межах Саміту міністрів країн G7 щодо промисловості, технологій та інновацій, передає Мінекономіки.

Очільниця Мінекономіки зазначила, що італійський уряд має успішний досвід реалізації програм підтримки місцевих виробників. За її словами, завдяки такій підтримці бренд Made in Italy став відомим у всьому світі.

Домовились про те, що Італія надасть експертів, які допоможуть Україні просувати бренд Made in Ukraine за прикладом того, як це відбувалося в Італії два десятки років тому. Також італійські партнери запропонували допомогти із просуванням українських виробників на таких торгових майданчиках, як Amazon та інші. Щиро вдячні Адольфо Урсо за його підтримку і готовність допомогти нам у реалізації політики Made in Ukraine, просуванні вітчизняних продуктів на зовнішні ринки та розширенні наших експортних можливостей, – заявила Юлія Свириденко.

Також  під час зустрічі сторони обговорили перспективи залучення італійського приватного сектору до  відновлення української економіки. Спільні проєкти у сфері логістики, виробництва та інші.

Для нас вкрай важливо залучати іноземних інвесторів на український ринок: як повертати тих, які залишили український ринок з початку повномасштабного вторгнення, так і тих, хто не працював в Україні, але розглядає цю можливість. В першу чергу – інвестиції у реальний сектор та локалізацію виробництв, – сказала Юлія Свириденко.

Крім того, сторони обговорили проблемні питання у сфері кредитування експортерів та інвесторів від Експортно-кредитного агентства Італії SACE.

Нагадаємо, Чеська ініціатива: Португалія виділить €100 мільйонів на закупівлю боєприпасів для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Марків заявив, що в Італії оскаржили його виправдувальний вирок
Нацгвардієць Віталій Марків, якого судили в Італії за вбивство фоторепортера на Донбасі, стверджує, що йому відомо про касаційну скаргу на рішення суду в Італії щодо його виправдання.
На весіллі в Італії загинув 3-річний український хлопчик На весіллі в Італії загинув 3-річний український хлопчик
Під час весільної забави у Італії загинула 3-річна дитина з України. Хлопчик впав у невеличкий басейн з водою та потонув.
Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України
У Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) заявили, що ще дві компанії перерахували гроші в бюджет України за ліцензії на гральний бізнес. Оплати зробили оператор онлайн-казино і зали ігрових автоматів.
Loading...
Load next