Комунальна збиральна техніка: особливості використання, переваги

Комунальна збиральна техніка: особливості використання, переваги

Збиральна техніка допомагає фермерам в короткі терміни виконати великий об’єм робіт. Раніше фермерам доводилось вручну збирати урожай, залучаючи дорогу робочу силу до справи. З виходом в світ спеціальних обладнань, участь власників плодючих земельних ділянок стала набагато простішою. Якісна комунальна збиральна машина сприяє не тільки швидкому, але й правильному збору зрілих плодів.

Завдяки спеціальним функціям такі машини здатні зробити більшу частину роботи замість людини. Тому техніка користується попитом. Деякі беруть в оренду прилади для виконання поставленої задачі, а хтось купує у власне володіння пересувну робочу силу. Переважно саме купити збиральну машину, адже так можна не обмежуватись у часі та виконувати дії у встановлені терміни. 

Використання обладнання 

У процесі експлуатації кожен користувач налаштовує транспорт під себе, виставляючи необхідні функції, параметри. Для різного виду плодових культур необхідно змінювати деякі функції. Наприклад, висоту зрізу, швидкість оберту діючих елементів. Після того, як техніка була використана хоча б один раз, стає зрозуміло, які саме параметри найбільш комфортні для роботи на земельних наділах. 

Різновиди комунальної збиральної техніки

Збиральна техніка направлена на підготовку, безпосередній збір та упаковку продуктів землеробства. Бувають агрегати, які поєднують у собі кілька функцій, а зустрічаються й такі, які необхідні для кожного окремого виду робіт. Яку обрати, звичайно ж, вирішувати споживачу. Але слід звернути особливу увагу на якість агрегату, щоб всі елементи відповідали вимогам. Серед основної техніки, яку використовують фермерські підприємства, являється:

  • зернозбиральні машини;
  • жатки;
  • комбайни гусеничні;
  • причепи для доставки зібраних культур до складу або іншої точки. 

Це основні агрегати, які мають високий попит. Окрім них є ще багато додаткових споруджень для того, щоб поліпшити участь фермерів як в процесі збору, так і в процесі посадки культур. Також перед купівлею потрібно визначитись з деякими питаннями.

  1. Розмір земельної ділянки. Для маленьких наділів можна придбати самохідний агрегат для посіву чи збору, який пересувається по простору за допомогою спеціальної ручки. Якщо ж простір великий, то краще зробити акцент на великій, габаритній техніці, за кермом якої буде фермер. 
  2. Які культури будуть збиратись. Техніка ділиться на кілька видів. Однією з них збирають зернові культури, іншими — плодові, а також є для ягід. Для кожної цілі є свої обладнання, насадки та розміри приладів. 
  3. Сезон використання. Самі механізми налаштовані таким чином, що можна використовувати в будь-які погодні умови. Тут скоріш мова про комфорт фермера, який буде за кермом. В літній період достатньо перегородки спереду, щоб дрібні частинки не летіли в обличчя. Осінню краще обрати модель транспорту з  дахом над головою водія. 

Ці фактори допоможуть обрати найбільш підходящий варіант транспорту для збирання врожаю на комунальних та приватних територіях.  

На що звернути увагу

Купуючи техніку для збирання врожаю потрібно бути підкованим. Варто звернути увагу на такі параметри:

  • виробник;
  • матеріал корпусу та деталей;
  • якість компонентів діючих механізмів;
  • можливість проходити технічний огляд на тому ж підприємстві, де було придбане обладнання;
  • функціонал техніки;
  • вартість агрегату. 

Ці параметри допоможуть обрати найбільш правильну, підходящу техніку для виконання плану по збору врожаю. Якісна комунально-збиральна машина від АВТЕК варта уваги. Добротна техніка полегшить участь фермерів комунальних та приватних земельних ділянок. 

Рекламний матеріал

Читайте також
Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України
У Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) заявили, що ще дві компанії перерахували гроші в бюджет України за ліцензії на гральний бізнес. Оплати зробили оператор онлайн-казино і зали ігрових автоматів.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
"Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України "Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України
Компанія залізничного транспорту "Укрзалізниця" вже з червня цього року планує передати в комерційну оренду приміщення 24 українських вокзалів.
Loading...
Load next