З 1 вересня Держпраця посилює інспекцію щодо виявлення неоформлених працівників

З 1 вересня Держпраця посилює інспекцію щодо виявлення неоформлених працівників
Жорсткіший контроль.Як повідомляють у ЛОДА, до 31 серпня фахівців Держпраці, фіскальної служби, податкової, служби зайнятості та органи місцевої влади проводитимуть спільні превентивні заходи.

Жорсткіший контроль.

Як повідомляють у ЛОДА, до 31 серпня фахівців Держпраці, фіскальної служби, податкової, служби зайнятості та органи місцевої влади проводитимуть спільні превентивні заходи.

Під час попередніх перевірок роботодавцям надаватимуть консультацію з питань належного оформлення трудових відносин та застосування вимог чинного законодавства. А опісля розпочнеться масштабна кампанія з виявлення нелегальних робітників.

Якщо таких знайдуть, працедавців будуть притягувати до відповідальності. 

Головне управління Держпраці у Львівській області закликає роботодавців бути відповідальними та оформити трудові відносини з усіма працівниками.

А також наголошує, що фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору тягне за собою штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого воно скоєне. До юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої – третьої груп, при виявленні порушення вперше застосовується попередження.

У випадку вчинення такого порушення повторно впродовж 2 років до суб’єкта господарювання будуть застосовувати санкцію у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, що у Львові затвердили стандарти зовнішнього вигляду контейнерів для збору органіки. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет ЛМР. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
ЄС має розглянути використання заморожених активів рф для відбудови України ЄС має розглянути використання заморожених активів рф для відбудови України
Західні країни заморозили валютні резерви росії на суму приблизно 315 мільярдів доларів.
На 1000 грн від єПідтримки скоро можна буде купувати ліки: кому і коли На 1000 грн від єПідтримки скоро можна буде купувати ліки: кому і коли
Скористатися послугою можуть українці, яким вже є 60 років.
Loading...
Load next