Діджиталізація по-українськи: чи можливе впровадження міжнародної платіжної системи в Україні

Діджиталізація по-українськи: чи можливе впровадження міжнародної платіжної системи в Україні
В Україні ймовірно відбудеться залучення міжнародних платіжних систем, яке позитивно повпливає на економіку країни.

6 квітня 2021 року Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство фінансів та Національний банк України обговорили питання залучення в Україну найбільших міжнародних електронних платіжних систем.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль.


" Разом із Мінцифрою, Мінфіном і Національним банком обговорили питання залучення в Україну найбільших міжнародних електронних платіжних систем. Це допоможе українським підприємцям освоїти нові ринки, посприяє зростанню експорту, а також матиме позитивний ефект на економіку ", - зазначив Шмигаль.

Зокрема, зазначимо, що Мінцифра, Мінфін та Нацбанк вважають, що залучення міжнародних платіжних систем матиме позитивний вплив не лише на економіку України, але й для самих українців також. Серед позитивних сторін залучення найбільших міжнародних електронних платіжних систем є:

  • українські підприємці зможуть освоїти нові ринки;
  • зросте експорт та загалом ініціатива буде мати позитивний ефект впливу на економіку країни.
Читайте також
НБУ, Visa та Mastercard підписали меморандум: комісії інтерчейндж поступово знижуватимуться до 0,9% НБУ, Visa та Mastercard підписали меморандум: комісії інтерчейндж поступово знижуватимуться до 0,9%
НБУ підписав Меморандум з платіжними системами Visa та Mastercard щодо поступового зниження комісії інтерчейндж. Це сприятиме здешевленню вартості безготівкових операцій та захисту інтересів українців.
Ексголову ПриватБанку підозрюють у крадіжці 8 млрд грн
Олександра Дубілета, ексголову правління ПриватБанку, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, НАБУ оголосило в розшук.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next