"Антонов" планує збирати літаки для міжнародних ринків у Канаді

"Антонов" планує збирати літаки для міжнародних ринків у Канаді
Державне підприємство "Антонов" складатиме українські літаки в Канаді, в яких максимально використовуватимуться новітні перспективні авіаційні технології.

Українське державне авіабудівне підприємство "Антонов" та уряд канадської провінції Квебек готують масштабний проєкт, який передбачає виробництво модифікованих літаків Ан-74ТК-200 для міжнародних ринків. Про це повідомила пресслужба концерну "Укроборонпром" із посиланням на канадську компанію Capital Hill Group (CHG).

Зокрема, завдяки співробітництву України та Канади у сфері авіабудування, літаки Ан-74ТК-200  отримають низку сучасних рішень, наприклад, скляну кабіну. Також планується розробити ряд модифікацій літаків для цивільного та спеціального призначення, цим і займеться ДП "Антонов".

Окрім цього, наразі вже створено компанію "Антонов–Канада", для просування на міжнародний ринок літаків, розроблених і виготовлених на держпідприємстві. Оскільки, модель літака Aн-74TK-200 має критичну залежність від використання кількості компонентів, вироблених в Росії - це унеможливлює сертифікацію на міжнародних ринках.

Зауважимо, що літак Ан-74ТК-200:

  • призначений для перевезення 52 пасажирів та вантажів до 10 тонн;
  • призначений також для змішаних пасажирських та вантажних перевезень на міжнародних повітряних маршрутах короткої та середньої дальності;
  • екіпаж літака складається з двох осіб.

Також максимальна злітна маса літака - 36,5 тонн, максимальна висота польоту - 10100 м, крейсерська швидкість - 600-700 км/год, дальність польоту з вантажем 10 тонн - 950 км, при навантаженні 1,8 тонни вона становить 4250 км. 

Читайте також
Перетягнули "Мрію" на 4 метри: українські богатирі встановили новий світовий рекорд (відео) Перетягнули "Мрію" на 4 метри: українські богатирі встановили новий світовий рекорд (відео)
Вісім найсильніших стронгменів України встановили новий рекорд із перетягування найбільшого у світі літака АН 225 "Мрія". Зокрема, вага найбільшого літака у світі АН 225 Мрія становить разом із паливом 330 тонн.
Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом
Верховний суд провінції Онтаріо визнав збиття українського літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана навмисним терористичним актом. На рейсі PS752 Тегеран – Київ загинули 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.
Loading...
Load next