Підвищення пенсій: хто отримає надбавку до кінця 2021

Підвищення пенсій: хто отримає надбавку до кінця 2021
Для розрахунку розмір надбавки застосовується формула: середній оклад х % надбавки за вислугу років = сума надбавки.

Надбавки до пенсій за вислугу років до кінця 2021 року отримають більшість працівників бюджетної сфери. Це стосується медиків, державних службовців, педагогічних працівників та інших, які мають достатній страховий стаж.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на роз'яснення ПФУ у виданні Пенсійний кур'єр.

Для розрахунку розмір надбавки застосовується формула: середній оклад х % надбавки за вислугу років = сума надбавки.

У ПФУ зазначили, що пенсіонери бюджетної сфери, які продовжують працювати після досягнення пенсійного віку, не можуть розраховувати на підвищення пенсії за вислугу років. Відповідно до статті 7 закону України "Про пенсійне забезпечення", пенсії за вислугу років призначаються після відходу з роботи, що дає право на цю пенсію.

"Тому, якщо людині призначено пенсію за вислугу років відповідно до ст. 55 зазначеного закону і надалі він працевлаштувався — чи то за основним місцем роботи, чи то за сумісництвом, на посаду, яка дає право на пенсію за вислугу років, він не матиме права на продовження виплати пенсії за вислугу років", - йдеться в роз'ясненні.

У ПФУ уточнили, що про всі обставини, які можуть вплинути на зміну розміру пенсійної виплати або припинення її виплати, пенсіонери зобов'язані повідомляти органи Пенсійного фонду.

Нагадаємо, що пенсіонери, які продовжують працювати, можуть через два роки після призначення пенсії (або попереднього перерахунку) звернутися до Пенсійного фонду для перерахунку пенсії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня
Від сьогодні, 1 червня для працюючих пенсіонерів та тих, які набули необхідний страховий стаж відбудеться черговий перерахунок пенсій. Надбавка в середньому становитиме 170-180 гривень.
У 2021 заборгованість Пенсійного фонду перед Казначейством зросла на понад 8 мільярдів У 2021 заборгованість Пенсійного фонду перед Казначейством зросла на понад 8 мільярдів
Відповідно до рішення Кабінету міністрів, у 2021 році доходи Пенсійного фонду становитимуть 495,5 млрд грн. З них 294 млрд грн – це надходження від ЄСВ, 195,5 млрд грн – переказ з держбюджету. З останніх 21,7 млрд грн – це покриття з державного бюджету запланованого дефіциту.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
Loading...
Load next