Шмигаль: відключень газу і світла не буде

Шмигаль: відключень газу і світла не буде
Прем'єр-міністр України запевняє, що під час опалювального сезону жодних вимкнень електроенергії чи опалення не буде.

Про це він повідомив під час візиту до Запоріжжя у вівторок, 2 листопада.

«Жодних вимикань газу та електроенергії у нас не передбачається. Ми вже наголошували, що урядовим рішенням услід за рішенням РНБО заборонили вимикання споживачів, і бюджетних, і приватних, від газопостачання. Незалежно від того, чи є угода, чи немає угоди»,  — зазначив він.

Також Денис запевнив українців, що ціни на газ та світло зафіксовані та їх переглядати не планують.

Що стосується ціни на електроенергію. Тариф на електроенергію для населення в Україні встановлено: протягом цього року і наступного він буде 1,44 гривні для людей, які споживають до 250 кВт та 1,68 гривні для тих, хто споживає більше. Що стосується цін на ринку електроенергії, а це не стосується населення, це стосується бізнесу, то там ціна може вагатися. Це ринок і тут треба сказати, що в Україні ціна на електроенергію нижча, ніж у Європі. У жовтні в Україні ціни на електроенергію для промисловості були на 25% нижчі, ніж у Польщі, і більш ніж удвічі нижчі за ціни в Румунії та Угорщині, - заявив Шмигаль.

Прем'єр повідомив про те, що в цьому опалювальному сезоні працюватимуть 14 з 15 енергоблоків електростанцій за схемою 13+1.

Ярина Самарик -  pravdatutnews.com

Читайте також
Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон
Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону добігає кінця. Готовність об'єктів загалом по країні становить понад 90%.
В Україні затвердили нові умови річного контракту на газ В Україні затвердили нові умови річного контракту на газ
Регулятор затвердив умови річного контракту на газ для населення. Так вже з 1 травня 2020 року всі побутові споживачі газу будуть переведені на річний контракт.
З травня в Україні зростуть тарифи на газ З травня в Україні зростуть тарифи на газ
Починаючи з травня в Україні зросте вартість газу. Українцям доведеться заплатити 7,5−8 гривень за кубометр, замість 6,99 гривні.
Loading...
Load next