За "Вовину тисячу" пенсіонери зможуть придбати ліки - Зеленський

За "Вовину тисячу" пенсіонери зможуть придбати ліки - Зеленський
За словами Зеленського, люди віком від 60 років "більше ніж інші потребують державної підтримки".

Про це стало відомо з офіційного телеграм-каналу Президента України Володимира Зеленського, пише "ПравдаТУТ News". Він інформує про опрацьовані дні суттєві функції для програми є підтримка, серед яких — новий пункт для витрати грошей. 

  • Перше нововведення: «єПідтримка» включатиме купівлю книжок, окрім уже передбачених секторів культури (театри, кіно, музеї).

 Це великий плюс для нашого книговидавництва та книжкових крамниць. Також це додає програмі аудиторію – людей середнього і старшого віку. Але соціальна основа програми має бути ще ширшою.

  • Друге нововведення: громадяни у віці 60+ зможуть використати тисячу гривень від держави за соціальними напрямками, зокрема на купівлю ліків. Механізми мають бути напрацьовані протягом тижня, а використання – вже з січня.

Хочу окремо зазначити, щоб розвіяти передбачувані страшилки від телевізійних «ванг» і «нострадамусів»: «єПідтримка» буде повністю забезпечена фінансово. А діятиме вона достатньо часу, щоб кожен міг скористатися своєю тисячею, - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, що ініціатива "тисячі за вакцинацію" - це простий і конкретний шлях підтримати і людей, і бізнес – через людей. Зокрема ті галузі економіки, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Креативний сектор – театри, музеї, кіно. А також транспортну сферу – авіацію та залізницю. 

Скористатись нарахованою сумою можна буде протягом 4 місяців після дня надходження коштів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Першим українцям вже почала надходити "тисяча за вакцинацію" (фото) Першим українцям вже почала надходити "тисяча за вакцинацію" (фото)
Виплату отримують українці, які вже отримали дві дози щеплення від COVID-19.
Придбати ліки за "ковідну" тисячу зможе лише одна категорія українців Придбати ліки за "ковідну" тисячу зможе лише одна категорія українців
З початку запуску програми "єПідтримка" у грудні 2021 року понад 7,2 млн українців подали заявки в "Дії" на отримання 1 тисячі гривень.
Назвали термін, протягом якого можна буде використати "Вовину тисячу" Назвали термін, протягом якого можна буде використати "Вовину тисячу"
Програма стартує 19 грудня та триватиме впродовж наступного року.
Loading...
Load next