Українські виробники солодощів скорочують виробництво через надвисоку ціну на газ

Українські виробники солодощів скорочують виробництво через надвисоку ціну на газ
22 грудня ціна газу на біржі вже перетнула межу в 73 тис. грн.

Таку заяву зробив президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк.

Він повідомив, що 22 грудня ціна газу на біржі вже перетнула межу в 73 тис. грн. У зв’язку з цим, частина компаній галузі вже повідомили Асоціації про плани повністю або частково згортати виробництво продукції.

Кондитерські підприємства вже кілька місяців балансували на межі рентабельності через надвисокі ціни на газ та зростання вартості всіх інших складових собівартості продукції. Адже вартість газу в цьому році зростала щомісяця починаючи з січня, коли його вартість для виробників складала 5,9 тис. грн, - розповідає Балдинюк.

Президент Асоціації заявив, що минулого місяця виробники купували газ в середньому за ціною 40 тис. грн, і вже при такій його вартості виробництво багатьох видів продукції було нерентабельним, а виконання раніше підписаних контрактів було збитковим для підприємств галузі.

За його словами, грудні постачальники ціна зросла до 55 тис. грн за тисячу кубометрів, при якій реалізувати вироблену продукцію за економічно обґрунтованими цінами вже було б дуже складно.

При вартості газу для виробничих потреб в 73 тис. грн. за тисячу кубометрів кондитерським компаніям простіше взагалі згорнути виробництво, адже при такій собівартості продукція буде незатребуваною ні на внутрішньому, ні на зовнішніх ринках, – пояснив О. Балдинюк.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
2022 року Україна може не укладати нову програму з МВФ, - Гетманцев 2022 року Україна може не укладати нову програму з МВФ, - Гетманцев
Якщо не виникне ніяких ускладнень і потрясінь.
Хто з українців тепер платитиме за газ більше Хто з українців тепер платитиме за газ більше
Ціна на газ може злетіти до 46 гривень за куб.
Європа боїться, що Росія перекриє доступ газу через військове вторгнення Європа боїться, що Росія перекриє доступ газу через військове вторгнення
Є інформація, що Сполучені Штати уже шукають союзників для постачання газу з інших країн.
Loading...
Load next