Дозвіл в необмеженій кількості вирубувати ліс: депутата Тернопільської райради затримали на хабарі у 25 тис. грн (фото)

Дозвіл в необмеженій кількості вирубувати ліс: депутата Тернопільської райради затримали на хабарі у 25 тис. грн (фото)
Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

У районному містечку Бережани на Тернопільщині поліція затримала депутата та керівника районного комунального лісового господарства Підгайців Ігоря Дмитерка. Чоловік вимагав та отримав 25 тис. грн хабаря за безперешкодне вивезення деревини в необмеженій кількості.

Зазначається, що на хабарі директора керівника районного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства Тернопільського району «Підгайціагроліс» правоохоронці затримали 13 січня після обіду. Проте в поліції офіційно не називають імені затриманого.

Фото: Нацполіція Тернопільської області

За інформацією ZAXID.NET стало відомо, що вимагав і отримав неправомірну вигоду житель Тернопільського району Ігор Дмитерко, який є чинним депутатом Тернопільської районної ради від «Радикальної партії Ляшка».

Оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі поліції області затримали депутата, керівника комунального лісового господарства в його кабінеті, коли той як раз перераховував отриманий хабар, — розповів ZAXID.NET заступник прессекретаря поліції Тернопільщини Андрій Василик.

Також стало відомо, що керівник комунального лісгоспу вимагав хабар в підприємців за можливість безперешкодно і в необмеженій кількості вирубувати ліс і вивозити деревину.

Поліція затримала директора комунального лісгоспу, який продавав ліс в обхід встановлених норм. Він одержав 25 тисяч гривень неправомірної вигоди за безперешкодний відпуск лісопродукції та вивіз її з території лісогосподарства, — повідомили в поліції Тернопільщини.

Фото: Нацполіція Тернопільської області

Додамо, що чоловіка було затримано в порядку ст. 208 ККУ. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Фігуранту може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Наразі триває розслідування. Керівнику комунального лісгоспу вже обрали запобіжний захід — домашній арешт.

Нагадаємо, раніше екснардепа партії Порошенка впіймали на хабарі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Погорів на хабарі: київського "слугу"-корупціонера Трубіцина затримали у кабінеті голови Оболонської РДА Фесика Погорів на хабарі: київського "слугу"-корупціонера Трубіцина затримали у кабінеті голови Оболонської РДА Фесика
Раніше ЗМІ неодноразово писали, що Трубіцин входить до групи високопосадовців, які взяли під контроль усі тіньові схеми столиці.
Хабар на 100 тисяч доларів: ВАКС засудив екс-заступника голови правління "Укргазвидобування" Тамразова до п'яти років позбавлення волі Хабар на 100 тисяч доларів: ВАКС засудив екс-заступника голови правління "Укргазвидобування" Тамразова до п'яти років позбавлення волі
"Укргазвидобування", 100% акцій якого належать НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газовидобувною компанією країни.
Loading...
Load next