Мінфін додатково виділив 6 млрд грн на підтримку громад в час війни

Мінфін додатково виділив 6 млрд грн на підтримку громад в час війни
Ці кошти будуть виділені із залишку освітньої субвенції.

26 березня Уряд прийняв постанову, якою вніс зміни до порядків та умов надання освітньої субвенції і субвенції на підтримку осіб з особливими освітніми потребами. Рішення прийнято для недопущення фінансових порушень і підтримки громад України в умовах воєнного стану.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

За інформацією Державної казначейської служби України, станом на 01.01.2022 на рахунках місцевих бюджетів було акумульовано 5,6 млрд грн невикористаних залишків коштів освітньої субвенції, а субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами ‒ 204 млн гривень.

Водночас станом на 01.02.2022 у місцевих бюджетах залишки освітньої субвенції вже становили 7 млрд гривень, а субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами ‒ 213 млн гривень.

Наразі у нас у пріоритеті захист суверенітету України на фоні повномасштабного вторгнення росії. Тому майже 6 млрд грн залишків освітньої субвенції, які були накопичені на рахунках місцевих бюджетів станом на 01.01.2022, можуть бути використані для захисту територіальної оборони, задоволення продовольчих потреб, евакуації населення з небезпечних територій у безпечні місця та їх облаштування. А головне – наближення нашої перемоги над агресором, ‒ прокоментував рішення Уряду заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Також за кошти зазначених освітніх субвенцій можна оплачувати інші заходи, спрямовані на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, усі прифронтові міста будуть безкоштовно забезпечені продуктами харчування.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мінфіні розповіли, скільки мільярдів витратили на боротьбу з Covid-19 (інфографіка) У Мінфіні розповіли, скільки мільярдів витратили на боротьбу з Covid-19 (інфографіка)
Найбільше коштів було спрямовано на оплату послуг з екстреної та стаціонарної медичної допомоги.
Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами
За прогнозами експертів, впродовж квітня-травня ціни на деякі продукти не зміняться.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next