Падіння ВВП України у 2022 році може сягнути 40%

Падіння ВВП України у 2022 році може сягнути 40%
В процесі відновлення економіки пріоритетними є галузі, що безпосередньо забезпечують життєдіяльність громадян та зміцнюють нашу обороноздатність.

Російська агресія проти України докорінно змінила економіку Україна. Прогноз зниження ВВП в першому кварталі 2022 року складає 16%, а загальнорічне падіння може сягнути 40%.

Про це повідомив заступник міністра економіки України Денис Кудін, передає ПравдаТУТ News.

Міністр зазначив, що найбільше постраждали ті галузі, в яких неможлива дистанційна робота. Це, зокрема:

  • авіаційні, морські перевезення,
  • сфера послуг, де бізнес працює безпосередньо зі споживачами.

Хоча значна частина підприємств призупинила свою діяльність, але протягом останніх 10 днів економіка в цілому почала оживати, бізнес в безпечних регіонах повертається до роботи. Особливо, варто відмітити аграріїв, які вже розпочали посівну.

Кудін відмітив, що в процесі відновлення економіки пріоритетними є галузі, що безпосередньо забезпечують життєдіяльність громадян та зміцнюють нашу обороноздатність. Це, до прикладу, сільське господарство, виробництво продуктів харчування та роздрібні мережі, через які ці продукти від виробника потрапляють до споживача.

Особливу увагу приділяємо комунальним та енергетичним підприємствам, аби вдома у людей було тепло, світло та газ. Також концентруємося на виробничих підприємствах, що виконують завдання для Збройних сил України. Наприклад, легка промисловість, що шиє для армії одяг та взуття, підприємства оборонно-промислового комплексу, які ремонтують техніку, виготовляють ремкомплекти, здійснюють інші роботи по обслуговуванню ЗСУ, - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, за час війни Україна втратила майже $565 млрд.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мінсоцполітики повідомили про зростання прожиткового мінімуму
Водночас буде змінено сферу його застосування
В НБУ розповіли, чи очікувати різкого падіння долара у 2021 році В НБУ розповіли, чи очікувати різкого падіння долара у 2021 році
В Нацбанку не передбачають, що повториться ситуація 2019 року. Для цього немає обставин.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next