Італія зміцнює енергетичні зв’язки з Алжиром, щоб уникнути постачань російського газу

Італія зміцнює енергетичні зв’язки з Алжиром, щоб уникнути постачань російського газу

 Італія планує зміцнити енергетичні зв'язки з Алжиром у новій угоді про збільшення імпорту газу, яку має підписати прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі під час візиту до північноафриканської країни. У такий спосіб Рим хоче зменшити залежність від російського газу. Повідомляє Bloomberg.

Угода включатиме збільшення імпорту газу з Алжиру до третини загальної потреби Італії в найближчі місяці та спільні інвестиції у відновлювані джерела енергії, повідомляють джерела, знайомі з питанням.

За їх інформацією, північноафриканська країна збільшить експорт до Риму на 9-10 мільярдів кубометрів на рік вже до кінця 2022 року. У 2021 році показники були наступними: 21 мільярд кубометрів газу з Алжиру проти близько 29 мільярдів кубометрів з росії. Тож, завдяки новому договору, Алжир, ймовірно, замінить росію як найбільшого постачальника природного газу в Італію.

Наразі Італія покладається на російський імпорт приблизно на 40%. Через те, що лідери ЄС розглядають більш жорсткі санкції проти рф на тлі її нападу на Україну, Рим шукає альтернативні варіанти. За словами джерел, країна також прагне збільшити поставки з Азербайджану та Катару.

Італія заявила, що підтримає заборону російського газу, якщо ЄС буде єдиний у цьому рішенні.

Нагадаємо, що Росія готує маніпуляції на тему можливого «голоду» в Україні та світі. Проте попри війну в Україні, голод нації не грозить.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС буде змушений ввести ембарго на російську нафту та газ, — Президент Євроради ЄС буде змушений ввести ембарго на російську нафту та газ, — Президент Євроради
Цей крок, за його словами, необхідний для припинення війни в Україні.
Loading...
Load next