ЄС виділить ще 54 мільйони доларів на гуманітарну допомогу Україні

ЄС виділить ще 54 мільйони доларів на гуманітарну допомогу Україні
Кошти допоможуть людям у важкодоступних районах, які позбавлені доступу до охорони здоров’я, води та електроенергії.

Європейський Союз виділить ще 50 мільйонів євро (54 мільйони доларів) гуманітарної допомоги на підтримку тих, хто постраждав від вторгнення росії в Україну, повідомила в неділю Європейська комісія.

Про це пише CNN, передає ПравдаТУТ News.

Пакет включає 45 млн євро (48,6 млн доларів) для гуманітарних проєктів в Україні, а також 5 млн євро (5,4 млн доларів) для сусідньої Молдови. Жодна з країн не є членом ЄС.

Згідно з заявою, фінансування буде використано для «задоволення найбільш нагальних гуманітарних потреб шляхом надання невідкладної медичної допомоги, доступу до безпечної питної води та гігієни, притулку та захисту, грошової допомоги та підтримки проти гендерного насильства».

Оскільки мільйони людей перебувають змушені тікати або навпаки перебувають у пастці в зонах активних бойових дій, потреби в Україні вже є величезними. Тепер ми повинні бути готові до подальшого збільшення безжальних атак росії на Україну, особливо на сході, – сказав комісар ЄС з кризового врегулювання Янез Ленарчич.

Він додав, що кошти допоможуть людям у важкодоступних районах, які позбавлені доступу до охорони здоров’я, води та електроенергії, а також тим, хто змушений тікати й залишити все.

Зауважимо, що наразі ЄС виділив 143 мільйони євро (154,6 мільйона доларів) на гуманітарну допомогу Україні.

Це фінансування є частиною пакету підтримки в розмірі 1 мільярд євро (1,08 мільярда доларів), який Європейська комісія пообіцяла на початку цього місяця.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Японія виділить Україні понад 75 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу Японія виділить Україні понад 75 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу
Ця сума є частиною екстреної гуманітарної допомоги вартістю 100 мільйонів доларів, яку раніше анонсували в Японії.
Loading...
Load next