130 млн доларів на гуманітарну допомогу Україні виділить Німеччина

130 млн доларів на гуманітарну допомогу Україні виділить Німеччина

Німеччина надасть Україні ще 130 млн доларів гуманітарної допомоги. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у відеозверненні під час донорської конференції у Варшаві. Повідомляє CNN.

Як зазначив Шольц, кошти “допоможуть посилити опір України російським атакам”. Він додав, що має намір надати Києву ще 147 мільйонів доларів на фінансування розвитку.

З кожним днем, який минає з моменту вторгнення росії в Україну, з кожним звірством, здійсненим російськими солдатами, наші рішучість та єдність лише міцніють. Ми твердо налаштовані: путін не має виграти цю війну. І він її не виграє, - сказав канцлер

Шольц наголосив, що Німеччина протягом багатьох років була другим за величиною донором фінансової допомоги Україні.

У заяві, опублікованій урядом Німеччини, зазначають, що на початку квітня ФРН пообіцяла виділити 425 мільйонів євро на гуманітарну допомогу та співпрацю в галузі розвитку, а також 70 мільйонів євро на медичні поставки через Механізм цивільного захисту ЄС. Крім того, Німеччина надала ще 430 мільйонів євро для пом’якшення катастрофічних наслідків російської війни для глобальної продовольчої безпеки.

Нагадаємо, що Зеленський оголосив про запуск проєкту United24 (відео). Головна мета – збільшити обсяги пожертв на користь нашої держави, забезпечити ефективність і прозорість їхнього розподілу.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next