СБУ ініціювала арешт активів «роснефти» в Україні (відео)

СБУ ініціювала арешт активів «роснефти» в Україні (відео)
На її грошові активи – 20 млн грн – суд наклав арешт.

За матеріалами Служби безпеки заблоковано діяльність енергокомпанії, що входила до кремлівської промислово-фінансової групи «роснефть». На її грошові активи – 20 млн грн – суд наклав арешт, а дію ліцензії на постачання електроенергії призупинено регулятором.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на СБУ.

Крім того, СБУ направила до Кабміну пропозиції щодо націоналізації майна заблокованої компанії. Як зазначають, ці заходи не вплинуть на стабільність енергетичної галузі та кінцевих споживачів комунальних послуг в Україні.

  • На Харківщині:

ліквідовано осередок ворожої агентури, який діяв під виглядом проросійської «казачьей» організації. Встановлено, що її учасники публічно підтримували повномасштабну агресію рф та виправдовували злочини окупантів.

У ході спецоперації затримано одного з організаторів групи. Він передавав загарбникам розвіддані щодо дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, а також інформацію щодо наслідків ворожих обстрілів в регіоні.

  • У Чернігівській області:

виявлено мережу бойових схронів, облаштованих окупантами під час їх відступу.

Так, в одному з населених пунктів Менської територіальної громади вилучено майже 300 прихованих російських боєприпасів. Серед них:

  •  реактивні снаряди до систем залпового вогню «Град»,
  • постріли до гранатомету,
  • підривники до артилерійського озброєння,
  • динамічний захист до танків.

На території дитячого санаторію виявлено схованку з боєприпасами до самохідної артилерійської техніки.

У лісосмузі поблизу одного з селищ Чернігівського району знайдено 20 ящиків із зарядами до ручних протитанкових гранатометів.

Також встановлено місцеперебування схрону зі зброєю та боєприпасами учасників ворожої ДРГ – в гаражі автомобільного кооперативу в одному з міст регіону.

Під час огляду зі схованки вилучено:

  • два реактивні піхотні вогнемети,
  • 12 гранат Ф-1,
  • понад 2 тис. набоїв до вогнепальної зброї.

Всі виявлені засоби ураження передані до підрозділів ЗСУ.

  • На Кіровоградщині:

співробітники СБУ затримали місцевого жителя, який перебував у Бучі на момент вторгнення рф і співпрацював з окупантами.

Зрадник передавав ворогу дані щодо позицій підрозділів ЗСУ і розташування українських блокпостів. За це окупанти дозволяли йому мародерствувати в оселях людей і магазинах.

  • У Луганській області:

на співпраці з ворогом СБУ викрила директора Старобільського районного центру зайнятості.

Під час тимчасової окупації міста зловмисник приєднався до лав загарбників. Згодом він був призначений керівником так званого «республіканського центру зайнятості ЛНР в Старобільському районі».

Наразі колаборанту повідомлено про підозру. Тривають заходи для його затримання і притягнення до кримінальної відповідальності.

  • На Закарпатті:

за матеріалами СБУ до 15 років ув’язнення засуджено агента спецслужб рф, який передав ворогу розвіддані про розташування українських військ у Харкові. Отриману інформацію окупанти використовували для артилерійських обстрілів міста.

Правоохоронці затримали зловмисника в Ужгороді, куди він прибув за вказівкою свого російського куратора для збору даних про об’єкти критичної інфраструктури.

СБУ продовжує заходи з викриття і знешкодження загроз державній безпеці України.

Нагадаємо, через ракетно-артилерійські обстріли: зупинено роботу Слов'янської ТЕС.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські окупанти божеволіють, побувавши на передовій (відео) Російські окупанти божеволіють, побувавши на передовій (відео)
Їх жахають власні втрати на війні.
Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ
Запорізька ТЕС, що входить в структуру холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, порушує законодавство в сфері виробництва електроенергії, це може дестабілізувати енергетичну систему України. 
Loading...
Load next