Збитки на 300 млн грн: ДБР арештувало газ "Укрнафти", який продали за вдвічі нижчою ціною (відео)

Збитки на 300 млн грн: ДБР арештувало газ "Укрнафти", який продали за вдвічі нижчою ціною (відео)

Державне бюро розслідувань наклало арешт на реалізований скраплений газ ПАТ «Укрнафта» протягом квітня – травня 2022 року.

Про це пише ПравдаТУТ News із посиланням на пресслужбу ДБР.

Встановлено, що під час воєнного стану у квітні поточного року ПАТ «Укрнафта» подала заявку на проведення аукціону з продажу скрапленого газу. На засіданні аукціонного комітету була погоджена біржа, запропонована ПАТ «Укрнафта», яка не мала ліцензії на проведення професійної діяльності на організованих товарних ринках, - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що результати цього аукціону мають ознаки фальсифікації, оскільки переможці купили скраплений газ за ціною практично у два рази нижчою від ринкової.

Зокрема, переможцем на аукціоні визнано двох учасників з пропозицією цін близько 28 тис. гривень за тону, хоча у той же день на іншому аукціоні ці ж компанії змогли купити скраплений газ із пропозиціями цін близько 55 тис. гривень за тону. Інші учасники аукціону пропозиції ціни взагалі не надавали, - поянюють у ДБР.

Таким чином сума завданих збитків підприємству, у якому значна державна частка, може становити понад 300 млн гривень.

В рамках провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, ДБР арештувало зазначений скраплений газ.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, Міністр економіки Німеччини розкритикував Орбана за шантаж щодо нафтового ембарго.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next