Тисячі елеваторних потужностей: Україна готує план "Б" у разі неможливості деблокади морських портів

Тисячі елеваторних потужностей: Україна готує план "Б" у разі неможливості деблокади морських портів

Україна готує додаткові потужності зі зберігання зерна.

Це допоможе зберігати як минулорічні залишки так і новий урожай. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє пресслужба міністерства.

Зважаючи на перехідні залишки з минулого року і на прогноз врожайності цього року, може бути дефіцит в межах 10–15 млн тонн. Тому зараз як план "Б" для зберігання збіжжя в разі неможливості швидкого експорту завозяться мобільні елеваторні банки та рукави, - розповів він.

Додає, що загалом в Україні є тисячі елеваторних потужностей. Вони розподілені по всій території нашої держави. Також керівництво країни продовжує спільно з міжнародними партнерами (ООН) працювати в напрямку деблокади морських портів.

Сама ідея важлива і потрібна, без неї ми не зможемо реалізувати увесь експортний потенціал. І, зрозуміло, що для цього потрібно мати декілька факторів: це й достатньо протикорабельної зброї, і забезпечений гарантований військовий супровід. Тому продовжується робота в цьому напрямі, - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна організувала два шляхи експорту зерна та розпочинає підготовку третього.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next