До держбюджету у липні надійшло майже на половину більше, ніж було заплановано: причина

До держбюджету у липні надійшло майже на половину більше, ніж було заплановано: причина

Перевиконання збору ПДВ рік до року у січні-липні становить 25,2 %. І це при падінні економіки за оцінками НБУ на 28%. Як пояснює глава фінансового комітету ВР, нардеп Данило Гетманцев, секрет успішного наповнення бюджету податками у подоланих схемах та корупції.

Нардеп показав цифри з показниками бюджетних надходжень, що за січень-липень 2022 року:

  • до загального фонду державного бюджету надійшло 413,9 млрд грн, індикативні показники виконано на 103,5% або (+13,8 млрд грн);
  • понад минулорічний факт січня-липня 2021 року сплачено +83,4 млрд грн (+25,2 відсотка).

За усіма показниками простежується зростання. Таку ефективність роботи податкової нардеп пояснює дуже просто – припинення схем та детінізація доходів.

Є одна цифра, яка потребує підвищеної уваги на тлі відомостей про падіння економіки. НБУ оцінює падіння економіки у першому півріччі на рівні 28%.

Звідки ж за реального падіння економіки (з врахуванням інфляції) взялося перевиконання рік до року збору ПДВ (без врахування відшкодування) та звідки плюс 25,2% надходжень за сім місяців рік до року по загальному фонду?

Причина одна, та ж сама, що провокує виття з боліт деяких чиновників, позбутих солодкого шматка - припинення схем та детінізація. Та сама, про яку говорив Президент, ставив задачу, яка виконується. Детінізація, яка ніколи нікому в цій країні не була вигідна. Детінізація, з якої, насправді, не на словах, а на ділі починається Європа в Україні, - пояснив нардеп.

Нагадаємо, що Україна отримає додаткові 350 мільярдів доларів від Канади.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку
Українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році.
Loading...
Load next